INFO K VODÁCKÉMU VÍKENDU

19.04.2013 15:12

VODÁCKÝ VÍKEND

I. tématický víkend na chalupě, ale hlavně na řece Ohři, která teče nedaleko.
K dispozici na chalupě je tentokrát 5 pokojů. Počet postelí v pokojích a CENÍK je na webu
https://pestouni-pestounum.web­node.cz/.

Zkušená pěstounka a „říční vlčice“ :-) – Ála a její drahá polovice Franta celý víkend povedou.
Na raft se prý vejde až deset dětí :-)
Závazné objednávky opět na mail:
zemanka4@seznam­.cz

např. tady jsme našli něco o Ohři

vranka-david.blog.cz/1006

AHOJ VŠICHNI VODÁCI, BUDOUCÍ I ZKUŠENÍ :-)

Srazili bychom se v pátek večer na chalupě, uděláme oheň a připravíme se na sobotu. V sobotu vyrazíme na nedalekou Ohři a pojedeme ze Stráže nad Ohří do Klášterce (cca 13km) po klidné vodě, čekají nás dva jezy, které budeme přenášet, trošku peřejek, jinak vcelku dost pádlování a průjezd krásnou krajinou. Odhadem strávíme na řece 3 hodiny + plus čas navíc s převážením lidí a lodí. Rodiče pokud chtějí jsou samozřejmě též zváni, pokud chtějí mít půl dne klidu a děti to zvládnou samy, můžou relaxovat na chalupě (jenom poprosím o tuto informaci do mailu plakaty@email.cz , abychom měli dostatek vodáckého vybavení). Odpoledne se zpátky přesuneme na barák a večer pro nás všechny Franta připraví vodáckou specialitu – kuře na ohni, tak si vezměte ešusy, povinně se to jí rukama s chlebem a venku :o) 10 ks ešusů je na chalupě k zapůjčení pro ty kdo nemají vlastní. Mimo této společné večeře jídlo nezajišťujeme a bude to takový bonus pro odvážlivce. V neděli vyrazíme podívat se na skály na Perštejn, děti pokud budou chtít, si vyzkouší základy horolezectví pod dohledem zkušených lezců, výbavu opět budeme mít s sebou na půjčení. Pro ty, kteří nechtějí lézt je Perštejn ideálním místem dopolední procházky od skal je to cca 2km na zříceninu hradu. V brzkých odpoledních hodinách se poté rozjedeme do svých domovů.
.............­.............­.............­.............­.............­.............­.............­.............­........

Tož vodě a skalám Ahoj Franta a Ála :-P
.............­.............­.............­.............­.............­.............­.............­.............­......

PS: S sebou, pláštěnky a boty do vody – ideálně nějaký rozervaný kecky, boty se pravděpodobně namočí (tak ať Vás to pak nemrzí) a měly by být pevně svázány s nohama jinak můžou uplavat. Plavky (když bude hezky budeme se koupat) a nějaké čepice na hlavu. Kdo má ešus na večeři a nějaké tenisky na lezení (můžou být i ty do vody) ideální by však byly třeba bačkory v těch se celkem hezky leze. Už se na Vás a hlavně na Vaše děti moc těšíme. Jo a na řece se budeme futrovat chlebama s paštikou, či sýrem, prosím přivezte si nějaký sebou a v pátek večer to připravíme, seskupíme a domluvíme. Pitný režim na řece bude zajištěn, povezeme sebou kanystr se šťávou a kelímky. (Kdo trpí na opary, ať si přiveze kelímek a nebo plecháček vlastní)

—————

Zpět