4.5. DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ.

09.04.2013 00:03

I když to na jaro moc nevypadá, vlastně vůbec to nevypadá,  přece jen je tady a s ním i Den otevřených dveří na pěstounské chalupě v Dolní Halži.
Den otevřených dveří bude dnem "D", dnem setkání nás, co jsme spolu na diskuzích proklábosili celé hodiny, víme o sobě kde co, možná i víc než ti, kteří s námi spávají v jedné posteli....,ale jinak se vlastně vůbec neznáme.
Přesto a nebo možná právě proto, že jsme rozstrkaní po všech koutech naší republiky, strávíme mnohdy i celé hodiny na cestách jen, abychom si konečně pohlédli "z voka do voka".

V onen den "D" přebereme chalupu, kterou jsme nazvali Sběrným dvorem, do své laskavé péče a dovybavíme jí ze sklepních a půdních pokladů. Každý začátek je těžký! Je to vlastně taková malá svatba, začátek nového, poznávacího, kdy sny jsou stále ještě sladké a brýle růžové.

Mnohé z nás už v této chvíli, k nelibosti vlastnoručních manželů, vystrkaly z garáže jejich milovaná auta, aby tam nahromadily, nakupily a přivlekly, odložená kola, koloběžky, tříkolky a brusle.
Přes banánové škatule, poskládané v předsíních na na verandách se skáče jen obtížně, kde ale jinde skladovat nevyužité hračky, stavebnice a hry? Hospodyňky pečlivě probírají svou výbavu a zvažují jestli se obejdou bez jedné vařečky a několika lžiček. A hele, prkýnka na maso mám dvě, tak šup s jedním na haldu. A tátův hrneček už je taky nějakej otřepanej, tak šup za prkýnkem. A po třiceti letech se najdou utěrky, které byly svatebním darem a ubrusy, které hned po vikslajvantových, vyšly z mody.

" Proboha mámo, na ten pullitr mi nesahej! To nevíš že je památeční??"
"Jo, ten tak pamatuje, jak jsi přišel oklikou na Máje domů! "
"A hele? Tyhle šaty jsi kdysi nosila, viď? To už je let...Nejsou nějaký sražený?"
"Ty mě chceš vážně naštvat, že jo? Kdyby ses líp kouknul do zrcadla, taky ti vlasů nepřibylo"
"Hmm, ty šaty vezmu, holky v nich budou za princezny"
"Ale to ne, tyhle dečky háčkovala ještě stará Fousková, pamatuješ?"
"Kdo? To musim znát kdejakou bábu? A co dělá na verandě moje helma na včely?"
"Tohle? Dyť včely nemáš 15 let, děti si s tím hrajou na kosmonauty...ty si ale krkoun"
"...a tohle....a tamto...a jejej, tohle ještě máme?...koukej.....
....ne ten půllitr nedám!"

Sběrný dvůr si žádá oběti.
Na Sběrný dvůr, Sběrným vlakem možno dojeti.
Sběrný dvůr vás všechny vítá
Na Sběrném dvoře, pro všechny dosti místa.


4.5. DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ. BUDE SE PODÁVAT KÁVA, MLÉKO, ČAJ. BUCHTA, BÁBOVKA. PŘI PŘÍZNIVÉM POČASÍ BUDE MOŽNÉ OPÉCI COKOLI, CO SI PŘINESETE.
TĚŠÍME SE NA VÁS.

—————

Zpět