SBĚRNÝ DVŮR ŽÁDÁ O POMOC

29.03.2013 13:48

Tak chaloupka se nám pěkně plní. V prázdninových termínech jsou volné snad jen už dva poslední týdny. Je ale třeba něco vymyslet na květen, který je volný celý a červen ( dva týdny). Je jasné, že v období školy nebude možné trávit celé týdny mimo domov, ale mohli by jsme něco vymyslet na víkendy. Pokud by nebyl dostatečný zájem o rodinné setkávačky, můžeme vymyslet tématické víkendy. Nabízí se toho spousta. Pro děti i pro dospělé. V zimním období máme dvě možnosti. Buď chalupu obsadíme my pěstouni, ať už individuálně, nebo různými připravenými blbinami ve stylu ( s tebou mě baví svět :-), nebo ji nabídneme organizacím, které v nich budou provádět školení, respitku atd. Trochu by to sice vybočilo z původního záměru setkávání rodin, ale pořád by byla využívaná pro NRP. Nejsnadnější a taky nejjistější řešení by bylo, zimní měsíce přenechat lyžařům. To by jsme měli vystaráno. Raději bychom, ale dodrželi původní záměr a to i za cenu, že ne vždy se podaří něco vymyslet. Mimo prázdninové týdny je bohužel třeba obsadit všechny čtyři víkendy v měsíci, aby se zaplatily alespoň dvě třetiny měsíčních nákladů. Proto zvažujeme všechny možnosti. Nedokážeme odhadnout, jaký by byl zájem o tyto pobyty.
Podzimní, houbařské akce, tůry podzimní přírodou, lyžování atd. Je pravda, že spousta rodin žijících ve městě si sněhu moc neužijí, tady se nabízí možnost jak to změnit. Ať už se opět jedná o domluvu tří rodin, který se pojedou vyblbnout na sníh a nebo námi (nebo i jinými dobrovolníky z vašich řad) připravenou akci pod různými hesly :).
Jaký by byl zájem o bláznivé víkendy? Opět s různou tématikou dle aktuálního období. ( Drakiáda, historický víkend, trampský víkend, tvořivý víkend, indiánský víkend, z pohádky do pohádky, strašidelný víkend atd…)Dělat se dá cokoli, když je kde a s kým. Měl by někdo do toho chuť? Pomoc, náměty nápady i pomocníky vítáme. Šikovné maminky můžou pomoci třeba se šitím kostýmů .
Zatím je všechno otevřené, je to na nás všech. V první řadě potřebujeme zmapovat, jestli je vůbec zájem, pak jestli by se někdo podílel na přípravách (samozřejmě že v rámci možnosti a dojezdnosti). Nabídnout chalupu mimo pěstounskou říši je až ta poslední možnost. Uděláme to v případě, že zájem nebude dostatečný a hrozilo by, že bude veškerá finanční tíha ležet pouze na nás. Zatím ale jde všechno dobře. Dostali jsme darem velikou trampolínu, která bude k dispozici všem. To nám udělalo velikou radost.
Žádáme vás proto o vaše názory, rady, doporučení, nápady, vyjádřené obavy, typy a cokoli vás napadne. Hlavně nebuďte tentokráte pouze pasivní čtenáři. Nejsme profíci, budeme dělat chyby, nevyhneme se unáhlených závěrům se vším se společně můžeme vypořádat a z chyb se poučit. Jediné co by nám teď uškodilo by byla lhostejnost. Tak co vy na to?

—————

Zpět